Slottsrestaurangen

Öppet året runt för bokningar. Såväl stora som små sällskap. Alla är välkomna på slottet!
Guidad tur med mousserande viner följt av vinprovning. Fyra- eller femrätters meny baserad på säsongens läckerheter.
Vi ändrar meny efter säsongens skafferi. Vårens och försommarens primörer. Nässlor, sparris, nypotatis serverat med skaldjur, fisk och kött från våra Skånska gårdar, lokalt anknutna. Sommarens mångfald av läckert grönt, bär och örter. Höstens rikedom av slottsskogarnas vilt, svamp och frukter från Österlens odlingar.
Vintern med krydda, must och värme där skånsk tradition är nyckelordet.

4 rätters 695:-/pp
Vinpaket 495:-/pp

5 rätter 795:-/pp
Vinpaket 595:-/pp

Mousserande tur med slottshistorik 195:-/pp
Slottshistorik med mousserande vin och vinprovning 395:-/pp

 

Spannstallsrestaurangen

Spannstallet öppnar åter igen den 22/6 kl.11-20 varje dag fram till den 31/8.

Det forna stallet erbjuder en rustik miljö där du väljer att sitta inomhus eller utanför stallets södersida, med slottet i blickfånget.
I stallet serverar vi våra välkända pizzor från den vedeldade stenugnen med läcker mozzarella, Orelundstomater, Liguriska oliver, färsk ruccola och noga utvald lufttorkad skinka för 155:-
Vi erbjuder även sallader och bakverk.
Till detta njuter du av ett stort utbud med viner som är unikt utvalda för säsongen.

Vi serverar även kaffe och the med läckra sötsaker samt glass. Vår sommarbutik är fylld med Italienska delikatesser, och andra roliga produkter.
Varje år fyller vi upp veckorna med olika evenemang som passar både stora och små.

På slottet håller vi dock öppet året om med weekendpaket, matlagningskurser och mycket annat.

Håll utkik under “Vad händer” för senaste nytt eller ring oss på 0417-19710.

 

Att äta hos oss

Vårt kök
På Kronovall arbetar vi alltid med att utveckla vårt kök, med att förfina och förädla.Vi vill att matupplevelsen alltid ska vara ett starkt minne när man lämnar oss. En slottsweekend ska vara en upplevelse, en resa och ett äventyr. Oavsett om man äter ensam, med en älskad eller tillsammans med ledningsgruppen.

Våra råvaror
Vi har en passion för de råvaror vi väljer. Vi tror på att använda lokala resurser och handplockar våra råvaror från bönder och odlare som ligger oss nära – ost från Soldattorpet eller Wilhelmsdal, Lamm från Skepparps Vingård eller det vilda från lokala jaktlag. Grönsaker från lokala odlare, såsom Orelund.

Våra drycker
För att måltiden ska bli det där lilla extra väljer vi viner med stor omsorg. Oftast små producenter med moderna och klassiska viner som passar vår matfilosofi. En av våra stoltheter vårt eget mousserande vin, Tirage, som lagras i slottets iskällare.