Slottsrestaurangen

Slottsrestaurangen är öppen den 2/2 – 29/6 samt den 25/8 – 16/12, 2023.

Öppet året runt för bokningar. Såväl stora som små sällskap. Alla är välkomna på slottet!
(Mellan den 1/7 – 20/8 -2023 är restaurangen på slottet endast öppen för frukost, bröllop, fest och event)

Njut av en slottsweekend med fyra- eller femrätters meny baserad på säsongens läckerheter.
Vi ändrar meny efter säsongens skafferi. Vårens och försommarens primörer. Nässlor, sparris, nypotatis serverat med skaldjur, fisk och kött från våra Skånska gårdar, lokalt anknutna. Sommarens mångfald av läckert grönt, bär och örter. Höstens rikedom av slottsskogarnas vilt, svamp och frukter från Österlens odlingar.
Vintern med krydda, must och värme där skånsk tradition är nyckelordet.

4 rätters 695:-/pp
Vinpaket 495:-/pp

5 rätter 795:-/pp
Vinpaket 595:-/pp

 

Spannstallsrestaurangen

Nu är Spannstallet stängt för säsongen och öppnar åter påsken 2023.

ÖPPET PÅSKEN 2023 6/4 – 10/4 KL.11.00-18.00

Vi har en stor servering på ovanvåningen i Spannstallet samt är vår uteservering öppen när vädret tillåter.

OBS! Vi tar inga bordsbokningar utan endast drop-in.
VARMT VÄLKOMNA!

Det forna stallet erbjuder en rustik miljö där du väljer att sitta inomhus eller utanför stallets södersida, med slottet i blickfånget.
I stallet serverar vi våra välkända pizzor från den vedeldade stenugnen.
KRONOVALL PIZZA med tomatsås, mozzarella, champinjoner, lufttorkad skinka, oliver, pesto & ruccola 155:-
GÄSTPIZZA en ny pizza varje vecka med sommarens råvaror från 165:-
Finns glutenfria pizzabottnar samt vegetariska alternativ.
BURRATASALLAD med färska tomater, basilika & balsamico 125:-
Till detta njuter du av ett stort utbud med viner som är unikt utvalda för säsongen.

Vi serverar även kaffe och the med läckra sötsaker samt glass.
Varje år fyller vi upp veckorna med olika evenemang som passar både stora och små.

Håll utkik under “Vad händer” för senaste nytt eller ring oss på 0417-197 10.

 

 

Att äta hos oss

Vårt kök
På Kronovall arbetar vi alltid med att utveckla vårt kök, med att förfina och förädla.Vi vill att matupplevelsen alltid ska vara ett starkt minne när man lämnar oss. En slottsweekend ska vara en upplevelse, en resa och ett äventyr. Oavsett om man äter ensam, med en älskad eller tillsammans med ledningsgruppen.

Våra råvaror
Vi har en passion för de råvaror vi väljer. Vi tror på att använda lokala resurser och handplockar våra råvaror från bönder och odlare som ligger oss nära.

Våra drycker
För att måltiden ska bli det där lilla extra väljer vi viner med stor omsorg. Oftast små producenter med moderna och klassiska viner som passar vår matfilosofi.